Lägret

Dag för dag-lägret är en fullspäckad semestervecka tillsammans med vänner, ett härligt avbrott i vardagen och en given plats där det finns tid och upplevelser för alla våra deltagare. 


Lägret riktar sig till vuxna och unga vuxna personer, över 20 år, med intellektuell funktionsnedsättning. Vårt mål är att ge våra deltagare goda upplevelser av roliga och ovanliga aktiviteter, vänskapliga relationer och kristen tro. 


Deltagarna bor tillsammans 2-3 personer per rum, och alla rum har en egen ledare som hjälper deltagarna med de vardagliga rutinerna. Dagarna följer en tydlig struktur med dagliga rutiner för att skapa ett klimat anpassat efter deltagarnas behov. 

En dag på lägret:

Förmiddagsprogrammen är olika former av fysiska, kreativa och musikaliska aktiviteter. Det kan t.ex. vara kubb och fotboll, fotografering och smyckestillverkning eller musikverkstad. Under förmiddagarna får deltagarna fritt välja vilka aktiviteter de vill delta i. Ambitionen är att inspirera alla deltagare att prova på alla olika aktiviteter som erbjuds, samtidigt som de fritt kan disponera sin tid och kan ägna sig åt att socialisera med både andra deltagare och ledarna. 


Eftermiddagsprogrammen genomförs i mindre grupper, så kallade lag. Varje dag roterar lagen mellan de olika aktiviteterna och vid veckans slut har alla fått prova på allt. Under dessa program brukar vi t.ex. åka och bada, trycka t-shirts eller tygkassar, ha 5-kamp eller gympa, spela teater eller förbereda kvällens aftonbön. 


Kvällsprogrammen är olika från dag till dag och aktiviteterna varierar väldigt mycket. Aktiviteterna kan vara allt ifrån att gå på naturvandring, ha avslappning eller vernissage till melodifestival, äventyrsrundor, festmiddagar och provsmakningsevent.


Föreningen Dag för dag annordnar varje sommar två lägerveckor. Ansvariga för det ena lägret är Mimmi Jönsson och Rebecka Olsson, för det andra lägret Simon Ahrén och Linn Assarsson. Välkommen att kontakta oss för mer information!